Slik begynner du med wardriving

Hørt om wardriving før? Satt deg inn i det? Det er en morsom hobby som er både nyttig og spennende. Her blir man med i en mystisk, ukjent og tett sammenknyttet gruppe mennesker som bruker en del av fritiden sin på å gjøre noe for hverandre og for andre folk. Det er ikke vanskelig å begynne med såkalt wardriving heller og alt du trenger er litt utstyr og en vilje til å være med på utviklingen. Hvis du har lyst til å spre ordet om trådløse nettverk og kartlegge de ulike nodene som finnes der ute, er det bare å følge våre enkle steg og begynne med wardriving;

Steg 1 – utstyret

Det første du må gjøre for å sette i gang med wardriving, er å kjøpe det rette utstyret. Det er ikke mye som skal til, men en liten investering er nødvendig. Først og fremst trenger du en bærbar datamaskin, helst med et godt batteri som varer lenge nok til å samle inn en del informasjon. Deretter trenger du en ekstra antenne, en GPS som kan kobles til datamaskinen, samt innebygd Wi-Fi eller et Wi-Fi-kort. Alt i alt trenger det ikke koste mer enn en tusenlapp, og hvis du har en kraftig bærbar datamaskin er det kun en GPS du egentlig behøver.

Steg 2 – programvaren

For å bearbeide all informasjonen du vil samle inn, er det viktig å ha rett programvare installert. Ved hjelp av god programvare vil du kunne sortere og notere informasjonen raskt, og dermed fokusere på selve arbeidet med å kjøre rundt. Det første du må laste ned er «Netstumbler», som oppbevarer alle noder på et sted. Hvis du kjører Mac eller Linux på datamaskinen din, er «Kismac» et godt alternativ. Til slutt trenger du Wigle, et program som matcher GPS-koordinatene med de trådløse nettverkene du finner.

Steg 3 – klargjøringen

Når utstyret er på plass og programvaren har blitt installert, er det på tide å gjøre bilen klar for innsamlingen av informasjon. Hvis du har kjøpt en antenne, er det viktig å montere denne på utsiden av bilen. Slik slipper du å gå ut for å fange opp signalene fra diverse trådløse nettverk. Så lenge du har fylt bensin, datamaskinen er på og er koblet til antennen samtidig som GPS-en fungerer, er du klar til å sette ut på din aller første wardriving-tur.

Steg 4 – innsamlingen

Oppgaven din er veldig enkel. Alt du må gjøre er å kjøre rundt og notere deg de ulike nettverkene som finnes. Det beste er å ha med seg en partner som kan holde på med datamaskinen mens du kjører. Slik vil ting gå mye fortere, og du slipper å parkere hver gang du vil styre med innsamlingen. Programmene vi nevnte ovenfor vil notere de trådløse nettverkene du finner, og GPS-koordinatene vil automatisk matches med et kart. Nå er de fleste storbyer og lignende kartlagt allerede, men trådløse nettverk forsvinner jo og dukker opp hele tiden, altså er det alltid muligheter for å oppdatere eksisterende kart. Eller så tar du med deg utstyret når du skal på lange bilturer, slik at du kartlegger områder som hittil har vært urørte av wardriving.

Steg 5 – delingen

Etter at du har samlet inn informasjon og plassert alle GPS-koordinater korrekt, er det bare å begynne selve delingen. Formålet med wardriving er tross alt å fortelle omverdenen om hvor de ulike Wi-Fi tilkoblingene finnes, og av hvilken type de er. Etter hvert som du har en rekke noder markert, kan du laste dem opp på spesielle nettsider, eller bruke Wigle – programmet lar deg utplassere noder på et kart automatisk, og disse kartene deles med diverse tjenester. Du finner også en rekke gode apper som finner åpne trådløse nettverk i umiddelbar avstand til deg. Del informasjonen din med dem – kanskje du til og med får en liten slant for arbeidet!

Privacy Policy