Slik setter du opp trådløst nettverk hjemme

Det er en rekke fordeler ved å ha trådløst nettverk i hjemmet. De fleste menneskene der ute forstår disse fordelene helt klart, men la oss skrive dem ned her for sikkerhets skyld. Når du setter opp et trådløst nettverk hjemme, kan du glede deg til å:

* surfe på nettet fra overalt i huset
* glemme alt om kabler og ledninger
* bruke både telefonen, nettbrettet og datamaskinen samtidig
* aldri vente på at noen andre i huset skal bli ferdig med nettet

Steg 1

Det første du må gjøre når du vil sette opp trådløst nettverk hjemme er å finne en lokal leverandør. Internett er nemlig en global industri som omfatter et gigantisk nettverk av forhandlere, leverandører og teknikere. Alle bruker den moderne infrastrukturen til å koble hele områder på spindelvevet av servere verden rundt. Når du har funnet en leverandør som tilbyr internett i området der du bor, er det bare å bestille en time. De vil sende ut en tekniker som aktiverer forbindelsen din og gir deg tilgang til det verdenomspennende nettet.

Steg 2

Når teknikeren kommer på døra kan du enten ha en såkalt router klar, eller kjøpe/leie en av den lokale internettleverandøren. Routeren er selve motoren i hele opplegget. Det er routeren som tar imot og sender informasjon via kablene overalt rundt oss. Du kobler routeren til nettverkskabelen, og må heretter finne et godt sted å ha den – jo bedre sted du finner for routeren, desto bedre dekning vil du ha i huset. De fleste velger å leie en router av leverandøren, men vi anbefaler å kjøpe en egen. Slik får du best mulig ytelse, og kan bytte leverandør fritt etter hvert som konkurransen vokser.

Steg 3

Så fort routeren er koblet på nettverket og teknikeren har målt farten på tilkoblingen, er det opp til deg å gjøre resten av jobben. Internett har nådd frem til hjemmet ditt og nå trenger man bare koble seg på det trådløse nettverket. De aller fleste routere på markedet kommer med Wi-Fi, og så fort du skrur den på er det mulig å koble seg til enheten. Du trenger ikke internett engang! Koble deg til routeren via det trådløse nettverket, og se over innstillingene som det passer deg. Velg brukernavn og passord, og vips, så er datamaskinen, mobilen eller nettbrettet koblet til.

Steg 4

Når du har koblet deg til det trådløse nettet, er det viktig å dobbeltsjekke farten på tilkoblingen. Dette kan du gjøre på flere nettsider. Legg merke til at farten alltid vil være lavere på det trådløse nettverket enn hva som står skrevet i kontrakten med leverandøren, noe vil bli borte i luften. Skriv ned brukernavnet og passordet på en papirlapp, og heng den på veggen. Slik vil alle gjester kunne koble seg til ditt trådløse nettverk og nyte den moderne teknologien når de der på besøk.

Som du ser er det kjempelett å sette opp et trådløst nettverket i hjemmet, men alt spørs etter hva formålet ditt er. Hvis du har et hjemmekontor vil du kanskje dele opp tilkoblingen slik at arbeidet alltid får høyeste prioritet. Hvis du har unger vil du kanskje sette en sperre på nettverket, slik at de verken får kjøpt ting eller kan søke etter voksent innhold. Mulighetene er mange, og det er opp til deg å bestemme grensene. Det er samtidig et must å ha Wi-Fi i huset, spesielt nå i det 21. århundret. De aller fleste har 4G og lignende på sine mobiltelefoner, men det er i hjemmet man virkelig forventer en høy fart. Man kan laste ned videoer og sende bilder på sekundet, uten noen ledninger og lignende. Man kan ha videosamtaler som ikke hakker, og gjøre flere ting samtidig gjennom et trådløst nettverk verdig det 21. århundret. Velg og vrak!

Privacy Policy