Svake signaler fra hjemmenettverket? Slik forsterker du de!

Når du først har satt opp Wi-Fi i huset, er det viktig at signalet er sterkt nok for alle som bruker internett. Hvis du har et stort hus, kan det lønne seg å tenke på forbindelsen så tidlig som mulig. Vi har allerede forklart hvor viktig det er å ha en sterk antenne i en egen artikkel, men her skal vi heller gi deg noen gode tips om hvordan du forsterker et allerede svakt signal. Dette kan nemlig skyldes en rekke grunner, ikke bare et stort boareal. Du kan ha en stor enebolig men fortsatt fange sterk Wi-Fi fra routeren i stua på første etasje. Alt handler om planleggingen, og om selve bygget. Er boligen av murstein, må du gå rett på digitale forsterkere som du henger opp i ganger og rom. Snakker vi enebolig av tre, passer det fint å sette routeren i stua, eller i gangen i andreetasje. Slik får du bedre ytelse av routeren og dekker et stort nok areal til å begynne med. Men mange støter uansett på problemer når det kommer til dekning på soverommene, eller på loftet. Dette kan føre til kjipe situasjoner der du ikke får en Facebook-melding eller WhatsApp-samtale når du er på visse steder i huset. Her får du en rask guide til hvordan du forsterker signalet fra hjemmenettverket;

Få deg en god router

Hvis du er klar til å investere en liten sum i dekningen av hjemmenettverket, er det bare å bruke en ekstra tusenlapp på routeren. Du kan finne ekstremt gode produkter for rundt to tusen kroner, slike som TP-Link Archer 2300. Dette er blant de raskeste routerne på markedet, og signalene vil trenge gjennom de fleste vinduer, dører og vegger. Med et slikt monster i stua vil du lett kunne sitte i hagen og se fotballkamper på direkten! For mindre leiligheter og rekkehus kan vi anbefale TRENDnet, en rimelig modell som støtter Wireless N-teknologien vi har nevnt i en annen artikkel her hos NorwayWireless.net. Så lenge du har en god router, vil du neppe ha noe trøbbel med signalet innendørs.

Nabofrekvenser

Dette visste du kanskje ikke, men det finnes en rekke ulike frekvenser overalt rundt oss som sender forskjellige signaler. Det er ikke så rart at man er ubevisst over dette da man ikke kan se radiobølger med det blotte øye. Når du setter opp trådløst nettverk i boligen er det smart å tenke over disse. Når det kommer til det tekniske er det faktisk ikke så vanskelig å bruke en egen frekvens for å sende det trådløse signalet ut til alle kriker og kroker av huset ditt. Det finnes flere gode programmer som gjør dette for deg, men du kan også lese deg opp på det tekniske og endre brukergrensesnittet i routeren for å fange en parallell frekvens som ikke forstyrres av verken radio, mobiler eller andre signaler. Med andre ord, internettkvaliteten din kan avhenge av hvilken frekvens du stiller inn routeren din på.

Bruk en gammel router

Hvis du har en router i hjemmet fra før, kan du bruke den som en forlenging av det trådløse nettverket. Det er ikke så vanskelig som det høres ut som, alt du trenger er et program som gir deg større frihet over routeren (den gamle). Programmet heter DD-WRT og lar routeren din ta imot et signal for deretter å sende det videre rundt i huset. Dette passer fint hvis du har flere etasjer og et ekstra baderom der signalet er svakere enn ellers i huset. Så slipper den gamle routeren å støve til seg på loftet!

Vi har også forklart hvor viktig det er å plassere routeren smart i huset. Jo mer åpent det er rundt punktet der internett skyter ut i alle retninger, desto lenger frem vil signalene treffe. Har du to etasjer, er det best å sette routeren midt i huset på andre etasje. Du kan også bruke aluminiumsfolie eller gamle brusbokser til å forsterke signalet fra routeren (noe vi har forklart i en annen artikkel), men til syvende og sist gjelder det å ha en god router som kan håndtere den moderne båndbredden som kreves.

Privacy Policy